8. mar 2009

Dan Brown: Angels and Demons

Skrevet av kl. 2:17 pm i kategorien Brown, Dan

Dan Brown: Angels and DemonsDen respekterte og anerkjente fysikeren Leonardo Vetra blir funnet myrdet i sitt laboratorium i CERN i Sveits. Morderen har brennemerket offerets bryst med et mystisk symbol. Harvardprofessoren Robert Langdon, ekspert på gamle språk, kryptiske symboler, myter og legender, blir bedt om å hjelpe til med å tyde tegnet. Hans konklusjoner peker i retningen av en hemmelig vitenskapelig orden som kjempet mot den katolske kirke og dens dominans, en orden som alle har trodd forsvant for flere hundre år siden: Illuminati.

Sammen med Vetras datter, Vittoria, Begynner Langdon søket etter den eller de som står bak ugjerningen. Etterforskningen tar dem til Roma og Vatikanet. Mens de er der, avgår den gamle paven med døden, og kardinalene samles fra hele verden for å velge en etterfølger. Og denne prosessen viser seg å være nært knyttet sammen med mordet på Leonardo Vetra.

Angels and Demons er en godt fortalt spenningskrim med en god porsjon action. Dan Brown vever fakta fra både nåtid og fortid sammen til et stadig mer sammenfiltret nett. Detaljerte skildringer av Romas fascinerende miljø knyttes til byens rike og minst like fengslende historie. Fakta og fiksjon blandes på en måte som fanger – ihvertfall meg.

Dette er en skikkelig «page turner», som engelskmennene kaller det. Vanskelig, nesten umulig, å legge fra seg. De drøye 600 sidene vendes hyppigere enn en kinesisk vifte, og når den siste siden blas om er leseren (iaffal denne) nesten andpusten.

Men om det dermed er stor litteratur, vil jeg ikke si. Men den fungerer som bare det som en spenningskrim. Og da er jeg fornøyd. Det var det jeg søkte da jeg hektet den ut av bokhylla.

Sidetall: 620
Forlag: Corgi
ISBN: 0-552-15073-8
Utgivelsesår: 2001

Share on Facebook
Forrige artikkel:
Nicholas & Micah Sparks: Three Weeks With My Brother
Neste innlegg:
Mirella Ricciardi: African Visions
 

12 kommentarer

12 kommentarer på “Dan Brown: Angels and Demons”

 1. obskurden 8. mar 2009 kl. 3:33 pm

  Jeg er enig i at denne var spennende lesning og vanskelig å legge fra seg. Dessverre syns jeg Dan Brown dreper boken litt når Langdon gjør det vannvittige (og idiotiske) stuntet mot slutten hvor han hopper ut av helikopteret. Det blir etter min smak bare alt for drøyt og ikke litt troverdig.
  Bortsett fra den ene feilen syns jeg boken fungere strålende til sitt bruk! Alle fakta i boken må man vel ta med en klype salt, men det gjør igrunn ingenting.

  obskurs siste bloggpost..Pingviner KAN fly!

 2. Ståleden 8. mar 2009 kl. 3:37 pm

  Heisann Obskur! Velkommen hit 🙂
  Jeg er enig med deg i det du skriver. Jeg syns også det ble litt vel drøyt, men tenkte at jeg ikke skulle nevne det – for å ikke ødelegge leseopplevelsen for de som kommer etter 😉
  Mye av det Brown skriver er jo fakta som er tilpasset boka, og det er jo greit. Men i den grad det trigger interessen for å finne ut hva som er den egentlige sannheten, er det helt kurant for min de. Det bygger iaffal på fakta.
  Takk for flott kommentar!

 3. Knirkden 8. mar 2009 kl. 4:23 pm

  Fin blogg du har! Jeg tror jeg legger deg i favoritter. Jeg likte også denne boka veldig godt. Men jeg husker ikke så mye av den. Sånn er det kanskje med god spenningslitteratur, at den ikke er med så langt inn i framtida?
  Eller så er det bare det at jeg er veldig sløv….og det er jeg jo. :o)

  Knirks siste bloggpost..Døren

 4. Ståleden 8. mar 2009 kl. 9:22 pm

  Hjertelig velkommen hit – og hjertelig takk for godord!
  Tror jeg er like sløv som deg, faktisk… Det er en god stund siden jeg leste denne også, og minnet mitt ar ikke så godt da jeg begynte på omtalen. Men det hjalp å bla litt og tenke tilbake på hvordan jeg opplevde boka. Selv om jeg likte den, har det ikke blitt flere Dan Brown-bøker på meg i ettertid. Kanskje en gang i framtiden 🙂

 5. nefertitiden 8. mar 2009 kl. 11:03 pm

  Jeg har en svær stabel med bøker som ligger og venter på å bli lest, men det er kan hende på tide med en skikkelig page turner igjen.

  Naboen min har akkurat anbefalt den også, så jeg får vel ta det som et tegn… 🙂

  nefertitis siste bloggpost..Windmills på oppfordring

 6. Ståleden 9. mar 2009 kl. 6:35 pm

  Nefertiti:
  Jo, dette er en skikkelig page turner. Men den er til tider litt rå i beskrivelsen av hvordan «skurken» tilreder sine ofre… Men spennende er den!

  Lille søster:
  Godt at bøkene kom fram 🙂 Jeg har ikke sjekka kontoen enda, jeg. Men pengene er sikkert ankommet åstedet 🙂
  Nyt bøkene!

  Vibeke:
  Jeg har enda ikke lest DaVinci-koden, jeg. Og kanskje like greit ut fra det du skriver. Men det er ikke utenkelig at jeg hadde syntes den var helt ok…
  Smaken er som baken, vet du, Vibeke. Bare rævva 😀
  Men jeg tar det som et kompliment at du gidder lese en omtale av ei bok skrevet av en forfatter du får noia av 😉

 7. Lille søsterden 9. mar 2009 kl. 12:27 pm

  Har visst glemt å takke deg for bøkene! Tusen takk! Jeg har begynt på den ene. Håper du har fått pengene.

  Lille søsters siste bloggpost..Krusedullen

 8. vibekeden 9. mar 2009 kl. 3:06 pm

  Dan Brown forbinder jeg bare med Da Vinci-koden, og da får jeg ingen gode vibber. Skal jeg virkelig rakke ned på noe, må det være den boka. Heldigvis er det noe i det at livet er for kort til dårlige bøker. Så den ble klaska sammen ganske fort. Og om du skriver de mest fantastiske bokanmeldelser, Ståle, så får du ikke meg hekta på Dan Brown.
  Deilig å få sagt det 😀

  vibekes siste bloggpost..Fortsatt i feriemodus

 9. Solskyggeden 25. mar 2009 kl. 2:00 am

  Jeg elsket denne boka. Og Da Vinci koden. Og den digitale festning. Ergo, jeg liker Dan Brown jeg da. Språket er godt og leseverdig for slike som meg.
  Akkurat slik spenningsromaner skal være for min del.
  Ok, noe litt mindre troverdig, men søren heller… Bra, lell! 🙂

  Solskygges siste bloggpost..Med døra på gløtt.

 10. Ståleden 25. mar 2009 kl. 8:59 pm

  Heisann Solskygge 🙂
  Hyggelig at du har funnet veien hit også! Jeg syns også denne var spennende lesning. Når jeg først skal lese spenningsbøker liker jeg at de er vanskelige å legge fra seg. Og denne var nesten umulig. Siden føyk unna som smurt hakka møkk. Det eneste jeg nok syns var litt «over the top» var på slutten hvor de to herrer leker Supermann. Men skitt au. Spennende var det læll 😀

 11. Geirden 13. apr 2009 kl. 10:26 am

  Dan Brown havner i samme bøtte som Nicholas Sparks, Khalid Housseini og John Grisham. De har alle gått på det samme skrivekurset, og bruker alle de samme sidebrekker-knepene som de har lært på skriveverkstedet sitt i Anaheim, California eller hvor de har lært det.

  Men nå må du ikke tro at det er i den bøtta med bøker som skal kastes. Av og til må man svelge noen hår, for ikke å si kameler, og innrømme at noen bøker er verd å lese selv om de egentlig ikke er det. Da Vinci-koden var en middelmådig bok, men duverden så rått jeg slukte den. Det samme gjelder flere av Grishams bøker. Og siden filmen kommer i mai, og Angels and demons skal være to hakk bedre enn Da Vinci-koden, har den havnet ganske høyt på leselisten min, faktisk plugget inn et sted før medio mai 😉

  Geirs siste bloggpost..Østlandsscener

 12. Ståleden 13. apr 2009 kl. 7:04 pm

  Lykke til, sier jeg. Det er en spennende bok av den typen vi leste som tenåringer. Mer i slekt med Robert Ludlum enn Paul Theroux, for å si det slik 😉

Adressesporing | RSS for kommentarer

Legg inn en kommentar

CommentLuv badge