Terablog – enda et bloggverktøy

by Geir
0 views

Blogging er stadig under utvikling, og det du trodde var nytt i dag er gammel teknologi morra. Jeg er en svoren tilhenger av WordPress pga. fleksibiliteten i denne bloggemotoren, mens Blogger ikke har passet meg like bra. Begge har hatt ferske oppdateringer. WordPress kom med versjon 2.0.6 i går, og Blogger har endelig tatt steget fra beta-versjonen til ferdig versjon 2 av sin (les "Google") motor. Men hva hjelper det når dette allerede er gårsdagens teknologi. I dag fant jeg et tips hos Seth Godin om en helt ny bloggplattform med navnet Terablog. Ikke verdens mest spennende navn, men man skal ikke alltid la seg lure av navnet! Hva kjennetegner så Terablog? Innebygget forum, billedgalleri, muligheten for e-butikk, gratis lagringskapasitet på 2 gigabyte, månedlig trafikk på 10 gigabyte m.m. Eneste ulempe foreløpig? Googles AdSense. Små annonser som forstyrrer designen, og som gir den ekle lille følelsen av kommers. Men her fins det også utveier: Ønsker du å benytte Terablog på ditt eget domene er det muligheter for det. Da forsvinner annonsene – uten at jeg helt har funnet ut hvordan riktig ennå Om jeg skal skifte plattform? Nei, til det har jeg brukt for mye tid på å tilpasse WordPress. Men hvis du vurderer å starte din egen blogg, kan Terablog være en interessant løsning Litt sukkersøt designvalg for min del. Men de gamle traverbloggene skal ikke hvile for mye på sine laurbær før de oppdager at de har mistet hegemoniet sitt til nykommerne.

2 comments

Ståle 9. januar 2007 - 20:49

Tror jeg holder meg til WordPress, jeg ogsÃ¥. Det blir vel mer enn nok jobb Ã¥ holde den oppdatert til norsk etter hvert som nye versjoner triller ut…

Reply
geirsan 9. januar 2007 - 21:57

He he. Der har du et poeng. Men løsninger som gjør ting enklere og mer fleksibelt er jo alltid en fordel. Tror nok vi vil se en ting skje med WordPress etterhvert.

Reply

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.