The Joshua Tree?

The Joshua Tree?

Kanskje ikke U2, men et litt annerledes perspektiv på Mosvannet?

Jeg vet ikke om assosiasjonene dine går i den retning, men med litt fantasi kan du vel kjenne igjen litt av stemningen fra The Joshua Tree, treet som utgjorde deler av omslaget og som gav tittelen til U2 sin klassiker av en 80-tallsplate med samme navn.

Det er morro å presse seg litt og prøve ut sine ferdigheter. Jeg har arbeidet en god del i Photoshop CS4 de siste ukene, og svarthvitt-konvertering av råformatsbilder er en av de temaene som fenger. Det er noe ved svarthvittbilder som hjelper en til å se ting klarere. Et tre på ei øy ute på et isfrosset vann gir for eksempel et bilde av Mosvannet i Stavanger som folk sjelden ser, nettopp fordi man nesten aldri går ut på øya. Mønstrene i snøen på isen kommer også bedre fram når fargene tas vekk.

Ofte syns jeg at Photoshopping blir en kunstig forskjønning av virkeligheten. Men å arbeide med svarthvittkonvertering gir en opplevelse som jeg ofte bare kan finne paralleller til ved å se til det gamle mørkerommet.

5 replies
 1. Geir
  Geir says:

  Hei Kamilla. Glad du likte, du har jo god smak;-). Jeg diskuterte litt med Peter om bildet var litt mørkt, men vi ble ikke helt enige. Tross alt er det et ganske stort spenn mellom det lyseste og mørkeste i bildet, men hvem vet? At du assosierte med det coveret tar jeg som et kompliment fra en god fotograf og musikkelsker.

  Svar
 2. Ståle
  Ståle says:

  Dette var råkult. Og også mine tanker gikk fluksens av sted til U» – ikke til Mosvannet.
  Eneste bittelille ankepunktet mitt er at jeg gjerne skulle sett noe mere luft over treet. En halv cm eller noe.
  Jeg må lære meg Photoshopping skikkelig en gang. Men først kanskje jeg skal prøve å få til selve fotograferinga… 🙂

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Faktisk min eneste anke også, men det var noen begrensninger der bak ryggen min. Ville nødig sitte inne i buskene og ta bildet.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.