The Orange Apples of China

Apple of China

Norwegians call Oranges «Appelsin» which derives from the words «apple» and «chine», meaning The Apple of China. But maybe they’re not Chinese Apples at all, but tangerines or mandarines? Whatever, Chinese they are in all their lingual variatins, and they’re captured in the Chinese city of Nanning, the capital of the Guangxi autonomous province in Souhtwest China.
10 replies
 1. Ståle
  Ståle says:

  Stilig bruk av dybdeskarphet her. Et spennende bilde med den antydningen av noe eksotisk i bakgrunnen. Likte at det bare var en av appelsinene som var skarpe.
  Noe som trekker ned? Ja, jeg syns faktisk at de store hhvite feltene trakk til seg oppmerksomhet av en eller annen grunn. Men nå er jeg bare hyperkritisk… 😉

  Svar
 2. The White Zulu
  The White Zulu says:

  Det kan du jo forsåvidt si, men her er poenget at mest mulig av bygget i bakgrunnen skal være med, noe hadde vært vanskelig på annet vis. Min største innvendig her er at jeg kunne gått nærmere og fokusert mer på det ene kinaeplet. Det hadde motvirket oppmerksomhetsdragningen fra de hvite feltene.
  Uansett: Takk for skryt.

  Svar
 3. Inger Johanne
  Inger Johanne says:

  Er helt enig med Ståle i alt det positive han sier. Jeg tror imidlertid ikke det hvite feltet hadde tatt særlig oppmerksomhet dersom du hadde hatt en kantlinje rundt dette bildet. Slik det nå framstår fortoner nok feltet seg større pga den hvite sidebakgrunnen.

  Svar
 4. The White Zulu
  The White Zulu says:

  Jeg tror du har rett. Inger Johanne. På min skjerm er det imidlertid ganske klart skille mellom bilde og bakgrunn – men her kommer det nok an på øyet som ser i tillegg.
  Veldig hyggelig at dere liker bilder.

  Svar
 5. Simen S.
  Simen S. says:

  Jeg synes bildet er flott jeg! Jeg reagerer overhode ikke på det hvite feltet. Jeg klarer å se hvor gjensen mellom bildet og resten av bloggen er.

  Hvis jeg skal være hyperkritisk, så forstyrrer det diffuse på appelsinen til venstre noe. Prøv å holde hånden forran den appelsinen, så kanskje du ser det samme som jeg….

  Svar
 6. The White Zulu
  The White Zulu says:

  Interessant, Simen. Jeg er enig med deg i at det hvite funker, men når det gjaldt bevegelsen i appelsinen, så var det ett av poengene med bildet. Om det fungerer eller ikke får dere vurdere selv.
  Uansett, takk for tilbakemelding – alltid hyggelig når du stikker innom.

  Svar
 7. Corvus
  Corvus says:

  Stilig bilde, liker dybdeskarpheten. Og bevegelsen gir bare litt ekstra liv i bildet. Tror det kunne blitt litt «flatt» uten. 🙂

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *