31. mar 2008

Alistair MacLean: The Golden Gate

Skrevet av kl. 7:15 pm i kategorien MacLean, Alistair

Alistair MacLean: The Golden GatePeter Branson, et forbrytergeni, har bygget opp en velsmurt organisasjon for å gjennomføre et mesterverk av en aksjon: kidnapping av USAs president, en konge og en prins fra den arabiske halvøy – pluss Golden Gate Bridge i San Francisco. Med bruk av (det som på begynnelsen av 70-tallet var) det ypperste innen høy- og våpenteknologi klarer han å sette sine planer ut i livet.

Og midt utpå den røde broen over Golden Gate-sundet begynner det å utspille seg et nervepirrende drama for de tre prominente «gjestene», en ladning sikkerhetsfolk, en enda større mengde nyhetsformidlere – og den ganske verden. Gisseldramaet blir nemlig kringkastet verden rundt av den megalomane Branson og hans lag med høyst profesjonelle skurker. En enslig herremann fra FBI, Revson, fungerer som historiens standhaftige og særegne helt – uten at jeg skal gå nærmere inn på hva han finner på – det får du finne ut selv ved å lese skriften.

The Golden Gate er så absolutt ålreit lesning, men hvis jeg skal være ærlig er nok dette en av Alistair MacLean mer forglemmelige romaner. Det er en standard spenningsroman som holder omtrent hva en kan forvente av den slags – verken mer eller mindre. Godt fortalt, om enn med noe keitete og pretensiøst ordvalg til tider. På meg virker det som om MacLean tenkte seg en litt grandios sak til å begynne med, men til slutt innfant seg med at det fikk bli nok en standardroman som kunne skaffe litt salt til maten.

Jeg leste den stort sett i vannrett stilling på en god soloppvarmet veranda en sommer – og i den sammenheng har ikke jeg behov for noe mer avansert enn det jeg fikk. Jeg koste meg sånn rimelig bra – og det kan jeg jo ikke berømme alle bøker for å ha bidratt til…

Forlag: Fontana
ISBN: 0-00-614494-2
Utgivelsesår: 1977
224 sider

Share on Facebook
Forrige artikkel:
Paul Theroux: The Pillars of Hercules
Neste innlegg:
Krøll på bloggen
 

Ingen kommentarer

Adressesporing | RSS for kommentarer

Legg inn en kommentar

CommentLuv badge