20. mai 2008

Gunnar Staalesen: Som i et speil

Skrevet av kl. 10:07 pm i kategorien Staalesen, Gunnar

Gunnar Staalesen: Som i et speilPå vei over Vidden treffer privatdetektiv Varg Veum advokaten Berit Breheim. Møtet resulterer i et oppdrag: å finne Breheims søster som har vært sporløst borte i noen uker.

En nærmere 50 år gammel familietragedie viser seg å kaste lange skygger over nåtidens forsvinning. Er det noen sammenheng mellom de to hendelsene?

Veum følger sporene i Breheimsaken utrettelig. Dette bidrar bl.a. til oppnøsting av en politisk «akseptabel», men moralsk forkastelig eksport av miljøavfall – forkledd som bistand. Med penger i bakhånd kan det meste forsvares…

Gunnar Staalesen har i Som i et speil nok en gang begått en varm og spennende kriminalhistorie. Denne gangen med islett av kjærlighetsroman. I velkjent stil skildres Staalesens kjære Bergen gjennom den lett slitne detektivens øyne. Veum er godt middelaldrende. Ingen stor optimist, men heller ingen utpreget dyster herremann. Muligens noe desillusjonert?

Dette er en deilig kriminalroman for de som liker denne typen litteratur. Vel fortalt og godt oppbygd. Staalesen slår ikke på noen stortrommer, men er likevel tydelig både i sine sym- og antipatier. Eller kanskje det er riktigere å si at Varg Veum er det.

For en trøndersk Bergensfantast et det deilig å vandre gjennom det bergenske miljø ledsaget av en ikke-brautende utgave av byens borgere. Staalesen er et godt følge i denne vakre og særpregede byen.

Forlag: Gyldendal Norsk Forlag
ISBN: 82-05-30725-3
Utgivelsesår: 2002
290 sider

Share on Facebook
Forrige artikkel:
Kjersti Scheen: Den syvende synd
Neste innlegg:
123-meme: Runddansen fortsetter
 

Ingen kommentarer

Adressesporing | RSS for kommentarer

Legg inn en kommentar

CommentLuv badge