6. feb 2011

Uke 5: Sitatet – The Hippopotamus

Skrevet av kl. 3:51 pm i kategorien Fry, Stephen,Sitatet

Ukens sitat er hentet fra Stephen Fry sin hysterisk morsomme roman «The Hippopotamus», og er en avdanket poets beklagelse over sin kunstarts forbannelse i det å ikke ha andre redskap tilgjengelig enn hvermannsens språk:

«Oh, yes, the poor poet: pity the poor bloody poet. The poet has no reserved materials, no unique modes. He has nothing but words, the same tools that the whole cursed world uses to ask the way to the nearest lavatory, or with which they patter out excuses for the clumsy betrayals and shiftless evasions of their ordinary lives; the poet has nothing but the same, self-same, words that daily in a million shapes and phrases curse, pray, abuse, flatter and mislead. The poor bloody poet can no longer say ‘ope’ for ‘open’ or ‘swain’ for ‘youth’, he is expected to construct new poems out of the plastic and Styrofoam garbage that litters the twentieth-century linguistic floor, to make fresh art from the used verbal condoms of social intercourse. Is it any wonder that, from time to time, we take refuge in ‘gellies’ and ‘ataractic’ and ‘watchet’? Innocent words, virgin words, words uncontaminated and unviolated, the very mastery of which announces us to possess a relationship with language akin to that of the sculptor with his marble or the composer with his staves. Not that anyone is ever impressed, of course. They only moan about the’impenetrability’ or congratulate themselves for being hep to the ellipsis, opacity and allusion that they believe deepens and enriches the work. It’s a bastard profession, believe me.

Share on Facebook
Forrige artikkel:
Wilfred Thesiger: The Marsh Arabs
Neste innlegg:
Uke 6: Sitatet – The Great Railway Bazaar
 

4 kommentarer

4 kommentarer på “Uke 5: Sitatet – The Hippopotamus”

 1. labbenden 6. feb 2011 kl. 9:35 pm

  Stephen Fry er fantastisk. Denne må jeg lese. Mannen er både høyst intelligent og ekstremt morsom, det er en sjelden kombinasjon.
  labben recently posted..Norske bloggere anbefaler BarnepikenMy Profile

 2. Ståleden 16. feb 2011 kl. 8:44 pm

  Jupp! Stephen Fry er til stort sett helt ubetalelig. Denne boka ler jeg så mye at jeg må tørke tårene. Ordspill av en annen verden og godt over streken for «god folkeskikk» innimellom. Et par ting han kunne spart seg for, men det tilgir jeg når 98% av boka er deiligmorsom!

 3. sturladen 20. feb 2011 kl. 3:38 pm

  Ha ha ha! Hvis hele boken er slik som avsnittet du presenterer her så er denne boken et must! Mannen er jo genial og for noen ordspill! Mamutsalg eller ikke, denne boken må jeg ha!
  sturla recently posted..Fotball tur til DanmarkMy Profile

 4. Ståleden 21. feb 2011 kl. 7:16 pm

  Hele boka er nok ikke like hysterisk morsom, men noik av den er det til at den så absolutt bør leses. Noe av den er, hvordan skal jeg si det, «over kanten». Men helheten er så fornøyelig at jeg ikke kan annet enn å anbefale at den leses 🙂

Adressesporing | RSS for kommentarer

Legg inn en kommentar

CommentLuv badge